Jungvännerna i Stockholm

 

Jungvännerna i Stockholm

Program våren 2017

Lördag 25 februari kl 14 - 16.30

Jungianska perspektiv på modern traumaforskning och läkning

Seminarium med Suzanne Gieser

I det här seminariet kommer vi att utforska några aspekter av den senaste forskningen inom trauma och dissociation samt de terapeutiska metoder som skapats för att hjälpa patienter läka från trauma.

Lördag 1 april kl 14 - 16.30

Skuggan – den inre

upplevelsens oundviklighet

Seminarium med Harri Virtanen

 

Jung liknade skuggan vid en dörr; när vi öppnar den möter vi en inre, objektiv verklighet. Denna upplevelse är skrämmande för att den utmanar vår vardagliga uppfattning om oss själva. I buddismen talas det om tomhet och en psykologi utan själv. Naturupplevelser och möten med döden är av samma art. Ofta möter vi den inre nödvändigheten genom kriser. Den skakar hela existensens grund och vårt sätt att leva. Till slut är vi tvungna att möta det inre och ge efter för dess krav.

Lördag 22 april kl 13 - 14

Årsmöte

därefter kl 14 - 16.30

Vad är tid?

Seminarium med Gustav Ullman

 

Tiden är ett fenomen som är påtaglig i de flesta människors vardag. Men hur ofta i vår vardag ställer vi oss själva frågan “vad är tid?”.

I detta föredrag ska vi försöka närma oss en förståelse av denna fråga genom att kombinera djuppsykologi med modern fysik. Denna kombination är inspirerad av dialogen mellan Carl Jung och fysikern Wolfgang Pauli och belyser framförallt kropp-medvetandeproblemet.

 

Läs mer

Söndag 19 februari och söndag 26 mars

I CHING-träffar

Seminarieledare Malena Ivarsson

 

Om ni är nyfikna på vad ert omedvetna säger er och vill prova I Ching kommer det att finnas två tillfällen under våren: söndagen den 19 februari och söndgen den 26 mars

Tid kl 13-18.00 cirka

Adress, Birger Jarlsgatan 2

Pris 500:- /per person och gång (man kan delta en eller båda gångerna)

Alla är välkomna att gå med ut på en indisk restaurant efteråt om ni så vill.

Begränsat deltagarantal, anmälan till malena.i@telia.com

 

 

 

13 - 17 juni 2017

Följ med på en resa till vackra Pari i Toscana för att utforska synkronicitet

Seminarieledare Suzanne Gieser

 

På den här resan ska vi utforska synkronicitet, ett koncept som utvecklades av psykiatern CG Jung och kvantfysikern Wolfgang Pauli. Teorin bakom är mycket abstrakt och handlar, om man ska förenkla det, om en holistisk världsbild där psyke och materia samspelar med varandra på nivåer som under vissa omständigheter blir uppenbara för oss, på ett ”osannolikt” sätt.

 

Läs mer