Stockholm 1Lördag 23 februari kl 14 - 16.30

Hur kan vi förstå fenomenet Jordan Peterson?

Samtal med Manfred Peters, Catarina Baldo Zagadou och Malena Ivarsson


Välkommen till ett samtal om den kanadensiske Youtube-predikanten som på kort tid skapade en slags kyrka – eller ska man kanske säga sekt? – av tusentals trogna följare i hela västvärlden.

På en årslång världsturné har Peterson, nästan som en rockstjärna, föreläst för utsålda hus om vikten av att sträcka på sig och bädda sängen. Så hur kommer det sig att folk – mest unga, vita män – springer benen av sig för att bli uppläxade? Och vilken roll spelar Jung i sammanhanget? Ja, för Peterson säger ju själv att han är jungian.

Handlar det om ett typiskt mediefenomen i vår tid? En röst i den nu allt högljuddare kör som vänder sig mot efterkrigstidens jämställdhetsideal, som anser att feminismen har ”gått för långt”.

Eller är Jordan Peterson en sann intellektuell som sätter fingret på något viktigt som vi har missat i det så kallade postmoderna samhället?

Eller kanske både och?

Inleder gör Manfred Peters, jungiansk analytiker i Stockholm och Catarina Baldo Zagadou, journalist och redaktör för Jung-podden. Jungvännernas Malena Ivarsson är moderator, och hon har lovat att ge stort utrymme åt publikens frågor och synpunkter.

Vi serverar en lättare förtäring.Tid:             Lördag 23 februari 2019 kl. 14.00 – 16.30

Plats:         Sensus, Torkel Knutssonsgatan 39

Kostnad:   120:- (icke medlemmar 180:-) inklusive förtäring

Anmälan:   Ingen förhandsanmälan

Tid:            Lördag 10nfebruari 2018 kl. 14.00 – 16.30

Plats:         Sensus, Torkel Knutssonsgatan 39 OBS! ny adress!

Kostnad:   100:- (icke medlemmar 150:-)

Anmälan:   Ingen förhandsanmälan