Stockholm 2

Alene

ett rom for endring og undring

Seminarium med Astri Hognestad, jungiansk analytiker IAAP

 

Alle har en historie om det å være alene. Det kan dreie seg om både gode og smertefulle erfaringer i oppveksten eller senere i livet. Mange situasjoner i livet krever at vi er alene. I de fleste overganger i livet må vi ta valg alene, vi må gi slipp alene, vi begir oss inn i nye livsområder alene, vi forlater mennesker, og vi blir forlatt. Mange føler seg alene hele livet, selv om de lever sammen med et annet menneske. Om man lever frivillig eller ufrivillig alene eller er alene av andre grunner, vil følelsene variere fra dyp ensomhet, skam og tomhet til et sterkt ønske og behov for å finne ro.

Å være alene - alenehet - er et eksistensielt tema som skremmer, utfordrer og gir muligheter til å vokse som mennesker. Ved å bruke det rommet som alenehet gir, kan vi finne frem til egen identitet og bli mer uavhengige av forestillinger om hvordan vi ”bør” leve. Kjærligheten til eget liv slik det faktisk er og utforskningen av de mulighetene som finnes, kan i neste omgang føre til en opplevelse av tilhørighet og mening.

Alenehet har mange aspekter, og vi skal gå nærmere inn på noen av disse i seminaret.

Det vil også bli mulig å kjøpe boken. Pris: SEK 300,-. Boken vil også bli utgitt som e-bok i løpet av høsten.

Astri Hognestad er utdannet som analytiker/psykoterapeut ved C.G. Jung-instituttet i Sveits, og har i tillegg cand. philol-grad med kristendomskunnskap hovedfag og sosionomutdanning. Hun har drevet privat praksis som psykoterapeut siden 1990 i Oslo, og driver dessuten kurs- og foredragsvirksomhet i tilknytning til jungiansk psykologi og -symbolforståelse. Hun har utgitt en rekke bøker med eksistensielle temaer og bøker der forståelsen av symboler i drømmer, religiøse erfaringer, folkeeventyr og folkeviser står i sentrum. Alene – et rom for endring og undring ble utgitt på Flux forlag i 2016. Mer informasjon om bøkene finne på hjemmesiden: www.astrihognestad.no

 

Tid: Lördag 21 oktober 2017 kl. 14.00 – 16.30

Plats: Sensus, Torkel Knutssonsgatan 39 OBS! ny adress!

Kostnad: 100:- (icke medlemmar 150:-)

Anmälan: Ingen förhandsanmälan