Stockholm 4

Möte med självet

En meditativ process i vacker miljö

Helgseminarium med Suzanne Gieser och Malena Ivarsson

Välkomna till en helg på Frötuna i norra Uppland!

Vi kommer att arbeta med processer där vi får kontakt med aspekter hos oss själva som ligger bortom våra medvetna tankar och känslor. När vi kört fast i våra tankegångar i någon viktig fråga kan vi lyssna till vad Självet säger oss, på ett annat språk än vi är vana vid.

Suzanne Gieser leder tillsammans med Malena Ivarsson helgen, som innefattar både meditation av olika slag, skogspromenader, och kreativa övningar. Malena bjuder också in till en dialog om hur de bibliska texterna med ett jungianskt perspektiv kan läsas som nycklar till visdom.

Vi inbjuds att under helgen arbeta med en egen fråga som sysselsätter våra tankar och känslor. Den som bara vill lyssna och vila gör förstås det i stället.

 

 

Ur programmet:

Suzanne berättar om synkronicitet, ett begrepp som utvecklades av psykiatern CG Jung och kvantfysikern Wolfgang Pauli. Teorin handlar, något förenklat, om en holistisk världsbild där psyke och materia samspelar med varandra på nivåer som under vissa omständigheter blir uppenbara för oss, på ett ”osannolikt” sätt. Idag har kunskapen om materians minsta beståndsdelar utvecklats ännu mer än vad den hade gjort på 1950-talet då Pauli och Jung utvecklade konceptet. Idag skulle man snarare prata om att både psyke (”mind” på engelska) och materia vilar på en gemensam icke-dualistisk informationsbas (som Jung kallar Unus Mundus). Denna informationsbas kan under vissa omständigheter komma till uttryck i den mentala och den materiella sfären på ett synkroniserat sätt.

 

Malena diskuterar hur det kommer sig att Bibelns historier, bilder och symboler fortsätter att inspirera inte bara religiösa personer, utan också konstnärer, författare, regissörer, musiker, varav många inte alls är intresserade av kyrkan eller den etablerade religionsutövningen? Svaret på frågan ger C.G Jung när han säger att Bibeln är ”själens språk”. Tillsammans med Malena kommer vi att bekanta oss med hur både C.G.Jung och Edward Edinger tolkar bergspredikan och den kristna arketypen för att vi ska få ingångar till själens olika yttringar.

Suzanne Gieser är leg psykoterapeut och fil.dr. med en avhandling om samarbetet mellan CG Jung och Wolfgang Pauli.

Malena Ivarsson är socionom, författare och aukt. klin. sexolog med vidareutbildning i jungiansk psykologi

Tid: 21 - 23 september 2018

Vi börjar med middag på fredag kl 18.00 och avslutar på söndag ca kl 15.00

Plats: Frötuna

Kostnad: 3900:- per person.

Medlemmar i Jungföreningen 3.600:-, enkelrumstillägg 400:-

Anmälan: Senast 15 augusti 2018. till Anna-Brita Krakenberger, tel 0708-961858, E-post anna-brita.krakenberger@telia.com;

När du anmält dig får du en bekräftelse.. Du är garanterad plats på kursen när du betalat anmälningsavgiften 1000:- till föreningens pg 831 13 52-2.

Om seminareledarna:

Suzanne Gieser, fil dr, leg. Psykoterapeut. Författare till bl a den ”Innersta kärnan” som behandlar C.G. Jungs tankeutbyte mellan kvantfysikern Wolfgang Pauli och C.G. Jung, där utvecklandet av synkronicitetsteorin är central.

Shantena Augusto Sabbadini, har arbetat som kvantfysiker vid Universitetet i Milano och Universitetet i Kalifornien där han var med i den första gruppen som upptäckte universums svarta hål. Han har översatt I Ching och Tao Te Ching. Han är associated director vid Pari Center for New Learning och undervisar vid Schumacher College.

Pari är en vacker medeltidsby på toppen av en kulle några mil söder om Siena. Vi bor i lägenheter som hyrs ut av privatpersoner i byn och äter alla våra måltider i byns bar.

Tid: 13 - 17 juni 2017

Plats: Pari Center for New Learning, Toscana, Italien.

Kostnad: 7500:- (icke medlemmar 7800:-). I priset ingår resa Pisa - Pari, helpension i Pari fyra dygn samt seminarieavgift. Samling i Pisa. Resa Sverige - Pisa ingår inte i angiven kurskostnad.

Anmälan: Senast 30 april genom inbetalning av anmälningsavgift 2000:- på föreningens plusgiro 831 13 52-2

För mer info om det praktiska, kontakta Malena Ivarsson, 070-4923611, eller Anna-Brita Krakenberger, 0708-961858