Vårvandring i Botaniska med tänkvärda texter

Göteborg

Välkommen att möta våren tillsammans med mystiker ur den kristna traditionen. Den heliga Birgitta, 1300-tal) Teresa av Avila (1500-tal), Thomas Merton,( 1900-tal) Ylva Eggehorn ( nutid )och många fler. Jag har valt texter med relevans och inspiration för alla sökande oavsett livsåskådning.

Vi samlas vid parkeringen Ängården, Hejderidaregatan 5. Med spårvagn till hållplats Botaniska trädgården, gå över Dag Hammarskjöldsleden utmed Carl Skottsbergsgatan söderut tills du möter Hejderidaregatan, följ denna till den slutar. Ca 10 min promenad. Kom i tid.

Vi promenerar under tystnad, stannar ibland och läser och lyssnar till en kort text av någon som vandrat före oss. Jag berättar lite om författaren, sen fortsätter vi, begrundar, och njuter av våren. Turen börjar med en brant backe, genom fin skog, runt Axelmossen och upp på Änggårdsberget. Vi stannar för medhavd fika på berget med utsikt över havet, har vi tur anas Vinga längst i väster. Vi delar tankar som väckts. Tillbakavandringen sker under ”glatt samspråk”, runt Finnsmossen och tillbaka till utgångspunkten.

Vi vandrar på bra stig men kuperad terräng. Ca 4 km. Det kan vara blött. Ta med bra skor/stövlar, fika och sittunderlägg. Varmt välkomna!

Vandringen leds av Marja Ekdahl ( journalist, folkhögskolelärare, teol.kand)

Är det ruggigt väder så vandrar vi ändå, vid regn inställt. Vid oviss tolkning av väderlek eller andra frågor eller för sen ankomst ring Marja 0709543643

  • Datum

    lördag, 22 april 2023

  • Tid

    14:00 - 16:30

  • Plats

    Botaniska, vi samlas vid parkeringen Ängården, Hejderidaregatan 5.