Jungpodden

Välkomna till Jungpodden!

 

En podcast kan liknas vid ett återkommande radioprogram som går att lyssna på när man vill i mobilen, på datorn eller surfplattan. Jung-podden planeras komma ut med sex avsnitt om året.


– Jungs tankar är i dag aktuellare än någonsin, säger frilansskribenten Catarina Baldo Zagadou, som gör podden tillsammans med journalisten och filmaren Rolf Wrangnert med stöd av stipendier från Svenska C G Jung Stiftelsen.

– Jag vill ta upp både aktuella och så att säga eviga frågor, säger Catarina. Jag tänker också ”borra” i grunderna i den jungianska världsbilden – och presentera intressanta personer som har vidareutvecklat Jungs psykologi. Ett exempel är brittiske Andrew Samuels, som är med i avsnitt två. Som jungiansk psykoanalytiker hjälpte han faktiskt Barack Obama att bli USA:s president 2008.


Catarina Baldo Zagadou har ett förflutet som chef på Svenska Dagbladets Idagsida, som under Marianne Fredrikssons ledning redan på 1970-talet lyfte fram Jungs tankar för en bred läsekrets. Förra hösten berättade Catarina om det på ett seminarium i Jungvännernas i Stockholms regi.

Sedan år 2000 är hon frilansskribent, med tonvikt på reportage om psykologi och relationer. Hon har också gett ut ett par böcker om döden, Jag vill dö med en ängel vid min sida och När slutet kommer – vill jag bestämma själv!

Podden finns att se och lyssna till på Youtube, iTunes, Soundcloud och på Catarinas hemsida baldoreportage.com

Jung-podden finns också på Facebook, liksom på culturecrowd, där du kan själv kan stödja den genom att ge ett bidrag.